Pasta de full amb pomes (Estrudel)
Categoria:
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una planxa de pasta de full, de mida gran
- Sucre
- Dos ous batuts
- 50 grams de pinyons
- Quatre pomes del tipus golden
- Aigua
- Farina
Elaboració
En un cassó, posem: aigua, sucre, i les pomes, pelades, tallades a trossos regulars. Quan són mig cuites, les traiem, les escorrem, i les reservem.
Estirem la pasta de full, i la punxem, Seguidament, la pintem amb ou batut, i després, escampem les pomes en el centre de la pasta de full. A continuació, dobleguem la pasta de full, i ho tanquem ben tancat.
Pintem pel damunt amb ou batut, escampem els pinyons, i ho espolsem amb força sucre.
Ho posem en el forn a 180°, fins que tot plegat, és ben rossejat.
Ho deixem refredar, i ja ho podrem servir a taula.
Notes
Aquest pastís, és originari d'Alemanya, i li diuen Estrudel. Però jo hi faig una petita variació (hi poso pinyons), i així, l'hi dono si cal, un caire més català.
Comparteix aquesta recepta: