Sopa de Castellfollit
Ingredients
- Dues carcases de pollastre
- Un grapat de peix de morralla
- Una cabessa d'alls, tallada en dues meitats
- Una ceba pelada, tallada en dues meitats
- Una branca d'àpi
- Un parell de porros
- Sal
- Conyac
- 400 grams d'arròs
- 400 grams de fideus del nº2
- Aigua
- Una pastilla de concentrat de pollastre
Elaboració
En una olla amb aigua, posem a bullir : les carcases, el peix, l'àpi, els alls, els porros,la ceba, i la pastilla de concentrat.
Quan ja ha bullit uns 40 minuts, corregim de sal, i hi afegim un raig de conyac. Deixem bullir deu minuts més, i ja ho podrem colar a la cassola hon farem la sopa.
Omplim la cassola amb aquest brou, i quan comença a bullir, afegim l'arròs i els fideus, tot remenant, perqué no s'enganxin.
Quan els fideus i l'arròs són cuits al nostre gust, ja ho podrem servir a taula.
Notes
Castellfollit, és una casa de recés, que té la comunitat Cistercenca, en el vell mig dels boscos de Poblet, i que quan fan exercicis espirituals, el cuiner va amb ells i els hi fà el menjar, per tots els dies que dura l'estada.
Comparteix aquesta recepta: