Tupi
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Conserves
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze talls de llom de porc, de mig dit de gruix
- Dotze tires de costella de porc, de cinc dits de llarg
- Dotze botifarres de ceba (baldanes)
- Dotze salsitxes
- Llard de porc
- Sal
12 racions
Utensilis
Un tupi de terrissa, amb tapa.
Elaboració
En una paella amb llard, anem fregint les carns, per aquest ordre: una salsitxa, una baldana, un tall de llom, i un tall de costella, prèviament salats.
Quan són fregits, (procureu que no quedin crus, perquè és podrien fer malbé), els anem posant en el tupí, anant fent capes, fins haver fregit totes les carns.
Per acabar la tupina, en un a paella escalfem dos dits de llard, i l'afegim pel damunt del tupí per tal que ens quedi una capa de greix damunt, per conserver-ho.
Quan vulguem menjar un plat de tupina, traiem els talls que vulguem, amb l'ajut d'un estri, ho escalfem a la paella, amb el mateix greix, i ja ho tenim llest.
1h 30min
Notes
Jo l'anomeno tupinada, perqué les carns que la componen, és conserven en un Tupi, que és una gerra de terrissa, que pot ser de la mida que vulguem.
Aquesta conserva de les carns, s'acostuma a fer en èpoques i llocs més aviat freds. Peró si a casa tenim un lloc més aviat fred, també el podem fer a ciutat.
La veritat és que un plat com aquest, acompanyat d'unes mongetes fregides, és un veritable plaer.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2787 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.