Conill a la cervesa
Una recepta originaria de Chimay, província d’Hainaut (Bélgica)
Ingredients
- 1 conill de 2 kgs. Aproximadament
- ½ kg. De prunes sense os
- 50 grs. De llard, o mantega.
- 100 grs. De cansalada fumada
- 5 cebes
- Sal i pebre
- Farigola, llaurer
- 2 cullerades soperes de farina
- 5 dl. De caldo de pollastre
- 2 ampolles de cervesa Chimay o d’una altra
- 2 cullarades soperes de vinagre blanc
- 2 cullarades soperes de sucre moreno
Elaboració
Desfeu el llard i afegiu la cansalada tallada a daus.
Afegiu la ceba talladeta i deixeu coure una estona.
Passeu per farina el conill tallat a trossos.
Afegiu el conill junt amb el llard, la cansalada i la ceba, perquè agafi color.
Afegiu el vinagre i deixeu reduir.
Afegiu la cervesa, el sucre moreno, el caldo, farigola i llaurer.
Salpebreu –ho tot, deixeu coure a foc lent , una hora i mitja aprox.
Un quart d’hora abans de finalitzar la cocció , afegiu-hi mig kilo de prunes seques.
Es pot servir amb unes patates empolsades de julivert o puré de patates.
Notes
Important:
Per beure s’ha de servir una ampolla de la mateixa cervesa que hem utilitzat per la recepta.
Comparteix aquesta recepta: