Múrgoles farcides de botifarra negre

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una mànega pastissera
Un batedor de varetes

Elaboració

Primer de tot, agafem les Múrgoles, i les hidratem amb aigua freda, durant una estona.
Tot seguit, en un cassó amb aigua , sal i dues fulles de llorer, les escaldem durant deu minuts, i les reservem.
A part, en una cassó, fem una reducció amb el ví de misa, i quan ha reduït, afegim una mica de brou de carn, i un polsim de pols de Ceps.
Anem remenant amb el vatedor de varetes, i tot seguit afegim un raig de nata líquida, fins aconseguir una salsa fina i homogènea.
Si la salsa veiem que necesita espessir, afegim una mica de Maizena disolta amb aigua freda, fins que esta al nostre gust, i la reservem.
Seguidament, agafem les Múrgoles, i amb l'ajud da la manega pastissera, les anem omplint amb la farsa de botifarra negre, i les anem posant de quatre en quatre, en els plats on ho servirem. Un cop posades en els plats, escalfem la salsa, i salsegem les Múrgoles, tenint en compte de no possar-hi un excés de salsa.
Aquesta recepta, a part de ser una veritable " exquisidessa ", pot ser un plat molt adient, per les festes que s'apropen. !! Bon profit !!.

1h

Notes

Les Múrgoles, surten per la Primavera, encara que les podem tovar tot l'any assecades.
Les múrgoles, s'acostumen a fer, en boscos que han patit grans incendis.
El pols de Cep, que us aconsello en aquesta recepta, el podeu trobar: tant en botigues especialitzades, com a la Cooperativa de la Selva del Camp, al Baix Camp ( Tarragona).
A les Múrgoles, també se les anomena, Rabassoles.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se