Amanida tèbia de vieires amb salsa base de mandarines
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Bossa de brots tendres de ruca
- 6 Ous de pagès
- 15-18 Cebetes
- 1 Tomàquet cor de bou
- 2 Mandarines
- 4-6 Culleradetes de tàperes
- 4 Barretes de surimi
- 400 g de carn de vieira
- Escates de sal
- Pebre negre
Per amanir-ho farem una emulsió de mandarina per la que necessitarem:
- El suc de 6 mandarines
- 1 Gotet d'oli d'oliva verge extra
Elaboració
Primer fem els ous durs (6 o7 minuts).
Amb els ous cuits comencem a preparar la resta de coses.
Tallem a quadradets el tomàquet i piqurem ben petites les barretes de surimi. Pelem les mandarines, retirem bé les parts blanques i tallem els grills en 2 o 3 trossos.
Ho barregem tot en un bol per amanides juntament amb les tàperes i les cebetes. Ho reservem.
Per fer l'emulsió de mandarina. Espremem la fruita i la posem en un recipient. Bullim el suc i retirem l'escuma. Deixem reduir una mica i el barregem poc a poc amb l'oli amb l'ajuda d'un batedor manual. L'emulsió és bastant estable, així que un cop lligada podem posar-la dins d'un biberó de cuina.
Només queden les vieires. Posem en una paella, un raig d'oli, el foc fort i les marquem 2-3 minuts per cada costat. Li donem un toc de pebre.
Les retirem del foc i les mantenim a la paella mentre muntem l'amanida.
En un plat, hi posem una base de ruca, ou dur, un parell de cullerades de la picada d'hortalisses amb mandarina i surimi i la part corresponent de vieira.
Ho reguem tot amb la emulsió de mandarina, hi posem una micade sal en escates. Posem el plat al microones perquè l'amanida ens quedi tèbia (entre 1 i 2 minuts). Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: