Crema de carxofes amb taronja i mel
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Ingredients
- 10 carxofas tendres
- 1 porro
- Un raig de nata liquida
- 4 cullarades de mel
- 1 taronja
- 100 g. d'oli d'oliva
- Julivert fresc
- 8 llescas fines de pa torrat
- Pebre i sal
4 racions
Elaboració
Peleu les fulles exteriors i el tronc de les carxofes.
Talleu-ne les puntesi, amb l'ajud d'una cullereta, buideu-nel'interior.
Preneu 4 carxofes i peleu-les amb un gavinet per ferne corts. Poseu-los en un vol amb aigua i les branque de julivert per tal de que no s'oxidin.
Lresta talleu-les a trossos.
Renteu i trincheu el porro. poseu-lo a ofegar en un cassò amb un raig d'oli.
Afegiu'hi les carxofes trossejades i ho rostiu tot plegat durant 10 minuts. Salpebre-ho.
Afegiu-hi aigua calenta fins que cobreixi del tot i ho deixeu coure a foc lent fins que les carxofes estiguin bent tendres.
Un cop cuit,afegiu-hi la nata i ho tritureu amb una batedora fins que sigui una crema. Coleu-ho. Poseu-ho a punt de sal.
De la taronja feu-ne suc.
En un cassò afegiu-hi la mel i feu que caramel·litzi a foc lent. Desglaceu-ho amb el suc de taronja i feu-ho bullir fins que prengui textura de xarop.
Talleu las carxofes que habiem reservat a làmines molt fines. Amaniu-les amb sal, pebre i oli. Poseu-les a sobre las torradetes.
Poseu la crema en un plat fons i amaniu-la amb el xarop de mel i taronja. Acompanyeu-la amb las torradetes de carxofa amanida.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1539 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.