Arròs asiàtic amb verdures
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Recepta per thermomix
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per al recipient Varoma:
- 1 pebrot verd tallat en juliana
- 1/2 pebrot vermell tallat en juliana
- 250 gr. de xampinyons laminats
- 120 gr. de pastanaga tallada en juliana
Per l’arròs blanc:
- 50 gr. d’oli d’oliva verge extra
- 2 dents d’all
- 800 gr. d’aigua
- 10 gr. de sal
- 350 gr. d’arròs
Per al sofregit:
- 1 dent d’all
- 1 tros petit de gingebre fresc pelat
- 1 branca d’api petita
- 70 gr. d’oli d’oliva verge extra
- 70 gr. de bacó tallat a tires
- 200 gr. de ceba tallada en juliana
- 200 gr. de brots de soja
- 100 gr. de salsa de soja
- 1/2 culleradeta de curry en pols
- 1 pessic de colorant
- 1 pessic de pebre vermell
- 1 pessic de pebre de Caiena mòlta
Elaboració
1) Col·loquem els pebrots en el recipient Varoma, i els xampinyons i les pastanagues a la safata superior. Tapem i reservem.
2) Posem al vas l’oli i els alls. Programem 5 min./ 100ºC./ vel. 2.
Afegim l’aigua i la sal. Introduïm el cistell amb l’arròs al vas i programar 16 min./ Temp. Varoma/ vel. 4. Hem de Introduir l’espàtula pel broc i remoure l’arròs 1 o 2 vegades durant la cocció. Quan faltin 8 minuts per acabar el temps programat, situem el recipient Varoma amb les verdures en la seva posició. Les verdures han de quedar al dente.
Aboquem l’arròs en un bol gran i reservem. Deixem les verdures en el recipient Varoma perquè escorrin tot el líquid.
3) Buidem el got i posem l’all, el gingebre i l’api. Ratllem 3 seg./ vel. 5. Retirem del vas i reservem.
4) Aboquem l’oli al vas i programem 2 min./ Temp. Varoma/ vel. 1. Incorporem el bacó i sofregim 5 min./ Temp. Varoma/ vel.1 sense posar el cubilet per facilitar l’evaporació.
5) Afegim la ceba i les verdures ratllades reservades al tercer pas. Programem 5 min./ Temp. Varoma/ vel.1.
Afegim els brots de soja, la salsa de soja, el curry, el colorant, el pebre vermell i la Caiena. Programem 3 min./ temp. Varoma/ vel.1.
Aboquem el sofregit al bol sobre l’arròs, afegim les verdures del Varoma i barregem amb l’espàtula.
Comparteix aquesta recepta: