Sopa de ceba
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Recepta per grill
Típica de: França → Midi
Estació: hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 cebes grans
- 50 grs de mantega
- 1 cullerada d'oli
- 50 grs de farina
- 2 l de brou de carn
- 4 ous
- 200 grs de formatge ratllat
- 24 lleques de pa
- 2 cullerades soperes de conyac
- sal i pebre
6 racions
Elaboració
- pelar i tallar en rodanxes les cebes.
- escalfar la mantega en una olla.
- afegir la ceba, deixarla dorar lleugerament durant 10 min. tirar la farina i sensa parar de remenar, courela durant 5 min.
- afegir el brou, salpebar i deixar bollir 1/2 hora tapat.
- mentrestant batre els ous amb el conyac i la meitat de formatge ratllat en un bol gran.
- abocar-hi el brou que ha bollit sobre els ous(mai al inreves) i posar-ho a l'olla
i anar calentant sensa qu'arrivi a bollir.
- rectificar de sal.
- encendre el grill del forn i mentre es va calentant preparar els bols per servir-ho, omplir-los 3/4 parts, possar-hi llesques de pa torrat sobre la sopa i espolvorejar amb el reste de formatge.
- gratinar-los i servir.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1543 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.