Baldanes de ceba o arròs, fregides amb mongetes del ganxet
Categoria:
Tipus de plat: Tapes
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit baldanes d'arròs o de ceba
- 400 grams, de mongetes del ganxet bullides
- Oli d'oliva
- Picada d'all i julivert
Utensilis
Un escuradents
Elaboració
En una paella amb un rajoli d'oli d'oliva, fregim les baldanes previàment punxades amb un escuradents, perquè no s'obrin.
Quan són fregides, les reservem i en el mateix oli, fregim les mongetes del ganxet ja bullides. Tot seguit, els hi afegim unes cullerades de picada d'all i julivert, i els hi donem unes voltes. Seguidament, posem dues baldanes i un grapat de mongetes per persona, i ja tenim el que s'en podria dir un esmorzar de " forquilla".
Notes
A molts pobles de la Terra Alta, i Terres de l'Ebre, hi han veritables obres d'art, en quant a baldanes es refereix.
Comparteix aquesta recepta: