Petxina de pelegrí ( vieira) farcida amb bròquil i cansalada de panxeta
Categoria:
Tipus de plat: Tapes
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis closques de petxina de pelegrí, buides i netes
- Un bròquil de mida mitjana
- La part blanca de sis porros
- Sis tires de cansalada de panxeta sense cotna
- Oli d'oliva
- Sal
- Nou moscada
- Nata líquida per muntar
- 100 Grams de formatge ratllat
- Mig got de vi blanc
- Aigua
- Beixamel,( la podeu trobar a les meves receptes)
Utensilis
Una safata metàlica plana per anar al forn
Una espàtula de fusta
Un passapurés
Una cullera gran
Una forquilla
Una cassola fonda, mitjana
Elaboració
Primerament, netegem el bròquil i el tallem en botonets. Tot seguit el posem a coure en el foc amb aigua i sal, quan és cuit, el passem pel passapurés a un cassó gran, on acabarem de fer la farsa. A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim els porros i la cansalada tallada ben menuda, quan tot plegat és cuit, afegim mig got de vi blanc, i deixem que redueixi. Tot seguit, corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada, i un raig de nata líquida, i seguim remenant amb una espàtula de fusta, fins que tot plegat és cuit.
A continuació, preparem la beixamel com aconsello en la meva recepta, i la reservem.
Seguidament, barrejem el bròquil amb el sofregit dels porros i la cansalada, i amb l'ajud d'una cullera, anem omplint les petxines, que les tindrem ben planes en la safata per anar al forn. Un cop plenes les petxines, les cobrirem amb una mica de beixamel, i amb l'ajud d'una forquilla, farem unes ratlles a lo llarg de la petxina, l'espolsarem amb una mica de formatge ratllat, i les gratinarem a 180º, fins que siguin ben rossetes, i ja les podrem treure a taula, en plats individuals.
Comparteix aquesta recepta: