Peus de porc
Ingredients
- 4 potes
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- 4 grans d’all
- Sal, oli, pebre, llorer i julivert
- 2 bitxos
- Un xorret de conyac
I per a la picada:
- 6 o 8 ametlles, 4 o 6 avellanes i un secallet de pa.
Elaboració
Aquest és un plat elaborat amb els peus del porc, un dels animals més ben aprofitats. Hi ha nombroses receptes arreu dels Països Catalans,totes molt apreciades i amb força tradició.
Hi ha mols detractors de les “potes de ministre”, la seva textura gelatinosa i el nom del plat poden fer tirar enrere a més d’un, però un cop els proves en quedes encantat. Certament és un producte molt bo. A mi és un plat que m’encanta. És perfecte per a un bon esmorzar de forquillai ganivet.
Aquesta es una recepta molt senzilla però amb molt de temps de cocció, més d’1h.
Primer netejarem molt bé les potes, us recomano comprar-les crues i bullir-les a casa, encara que les podeu trobar ja bullides també. A continuació les courem duran uns 30 minuts amb aigua abundant, sal, un grapat de pebre i 2 fulles de llorer.
Agafarem una altra casolà i farem un sofregit de ceba, tomàquet, all i julivert i el xorret de conyac, quan estigui llest el passarem pel Turmix.
Traiem tota l’aigua de les potes i les incorporarem juntament amb el sofregit i la picada que haurem fet prèviament a una cassola amb una mica d’aigua. Poseu les guindilles.Ho fem coure tot junt uns 30 o 40 minuts més, fins que vegem com la carn es comença a desenganxar de l’òs.
És molt important que la segona cocció sigui d’uns 30 minuts o més, així es barrejaran tots els gustos, i ens farem un tip de sucar-hi pa.
Comparteix aquesta recepta: