Postre de pomes amb avellanes i pa sofregit

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 3 pomes (De cada mitja poma fer 3 rodanxes per a cada porció), 1 bon grapat d'avellanes torrades, 25 grams de mantega, 3 cullerades de pa ratllat i 3 cullerades de melmelada de maduixa.

Per a la crema:

  • ½ litre de llet, 35 grams de maizena, 4 ous grans, 150 grams de sucre, 1 bastonet de canyella o de vainilla (segons l'aroma que es vulgui), l'escorça de ½ llimona i 50 grams de mantega opcional

6 racions

Elaboració

Posar 1 decilitre de llet en un got, afegir les 2 cullerades de maizena, barrejar fins que la maizena quedi perfectament dissolta i reservar. A part, batre 4 ous grandets o 5 si són mitjans, han de quedar molt homogeneïtzats, res de veure zones de clara i zones de rovell, afegir als ous batuts la maizena dissolta en la llet i reservar. Posar al foc una cassola de fons gruixut, és el millor si no vols que la crema s'enganxi a la primera de canvi, aboca-hi 4 decilitres de llet, el sucre, un palet de canyella o de vainilla i escorça de llimona al gust, en cuan comença a bullir la barreja, apartar la cassola del foc i deixar reposar una mica, treure el pal de canyella o vainilla i la pell de llimona, afegir un parell de vasets de la llet a la barreja d'ous i maizena sense deixar de remenar perquè l'ou no qualli, ara abocar aquesta barreja a la cassola on tenim la resta de la llet i remoure el conjunt perquè quedi ben barrejat, s'escalfa a foc baix sense parar de remenar i rascant bé el fons fins que la crema s'espesseixi. La crema pot ser més o menys espessa, segons per a l'ús que la destinis, per a això pots posar més o menys quantitat de maizena o ous. Si vols una crema pastissera més cremosa i suau afegeix la mantega (amb la crema encara calenta) i remou bé fins que s'incorpori bé i quedi una crema homogènia. Deixa refredar i ja esta llista per utilitzar.
Per al sofregit: escalfar la mantega i tot seguit afegir el pa ratllat procurant que no es cremi.
Muntar el plat intercalant capes de poma i crema, al centre posar una cullerada de melmelada i escampar per sobre les avellanes torrades i mòltes, i el sofregit del pa

Notes

Podeu canviar les pomes per peres de Girona i en lloc d’avellanes posar-hi nous, ametlles, etc. o altres melmelades de temporada.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1622 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
He fet la recepta anterior amb algunes modificacions i ara m'ha deixat satisfet

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: