Bacallà amb peus de porc desossats

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 500 g de morro de bacallà
  • 2 peus de porc cuits
  • 2 cebes
  • 2 pebrots verds
  • 3 alls
  • Farina
  • 1 raig de crema de llet (jo no en vaig fer servir)
  • 1 ou
  • Oli d'oliva
  • 300 cl d'oli de gira-sol
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

Comencem confitant els grans d'all en una paella amb força oli d'oliva, a foc lent, una estoneta. És important que no es cremin.
Mentrestant enfarinem els talls de bacallà.
Quan els alls siguin ben tous, els reservem.
Amb el mateix oli fregim el morro de bacallà, a foc molt lent uns 10 minuts, el traiem de la paella i en retirem l'excés d'oli amb paper de cuina.
Mentrestant podem haver tallat a juliana el pebrot verd i la ceba.
Ho sofregim tot plegat amb una mica d'oli, també a foc lent, que es vagi estovant.
Mentre es va fent tot això, podem desossar els peus (si no ho hem fet abans), ja que s'hi està una estoneta, especialment si són freds. Nosaltres ens hi vam trobar i va tocar escaldar-los 30-40 segons perquè s'estovessin una mica... quan ja estiguin desossats, els tallem a daus i els saltem en una paella a foc viu, que es torrin una mica.
Ara fem la muselina: posem al pot de la batedora l'ou, els alls confitats, sal, pebre i tot l'oli de gira-sol i ho emulsionem com si fos una maionesa (en 15-30 segons ha d'estar fet).
Finalment ho tenim tot a punt, només queda fer el muntatge i passar pel forn, posem un fons de pebrot i ceba, una capa de peus de porc i el bacallà a sobre. Hi posem un sostre de muselina i ho posem al forn a gratinar, fins que quedi torradet.

Notes

La recepta combina dos elements que ens encanten: el bacallà i els peus de porc. La preparació és llarga, porta força feina, però el resultat final és boníssim, i a més no hi ha gaire possibilitat d'espifiar-la, per tant és altament repetible amb el mateix resultat.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2922 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: