Coca de pasta de full amb calçots i xixorrites
Categoria:
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Estació:
Ingredients
- Quatre plaques de pasta de full individuals de La Sirena
- La part blanca de vuit calçots
- 400 grams de xixorrites
- Oli d'oliva
- Vuit tomàquets vermells de mida grossa
- Farina
- Sal
Utensilis
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Una safata de cartró amb blonda
Una safata per anar al forn
Paper sulfuritzat pel forn
Un pinzell per pintar la coca
Elaboració
Primerament, netegem els calçots els tallem en rodelles i els reservem.
Seguidament, tallem els tomàquets en rodelles no massa fines i els reservem.
En una paella amb oli d'oliva i un polsim de sal, fregim els calçots a foc ben baix i els reservem. Tot seguit, espolsem amb farina el marbre de la cuina perqué no s'enganxi la pasta de full. Un cop estirada la pasta, la punxem amb el corró i la cobrim amb les rodelles de tomáquet.
Seguidament, escampem els calçots per tota la superfície de la coca i tot seguit, escampem les xixorrites. A continuació enfornem les coques a 180º fins que la pasta de full estigui daurada.
Quan traiem les coques del forn, amb l'ajud d'un pinzell, les pintem pel damunt amb oli d'oliva i ja les podrem treure a taula amb la safata i la blonda.
Notes
Aquesta coca, també la podem fer amb porros o ceba tendra.
Si aneu a les meves receptes, veureu la recepta " macarrons amb xixorrites " on explico el que eran les xixorrites a l'època de la postguerra civil espanyola.
Comparteix aquesta recepta: