Roses de carbassa gratinades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Utensilis

Un passapurés
Una escorredora
Una espàtula de fusta
Una placa metàlica plana, pel forn
Paper sulfuritzat,( paper de forn)
Mànega pastissera
Un broc per la mànega pastissera rissat, de mida gran
Una espàtula metàlica fina
Una cassola fonda

Elaboració

Primerament, en una olla fonda amb aigua, posem a coure: el llorer, la carbassa i les patates. Quan tot plegat és cuit, ho posem a l'escorredora, retirem les fulles de llorer i ho passem pel passapurés, tot posant-ho en una cassola neta.
Tot seguit, anem remenant amb l'espàtula de fusta a foc més aviat baix, hi afegim un rajoli de nata líquida, un polsim de sal, un polsim de nou moscada, i un rajolí d'oli d'oliva.
Quan veiem que ja tenim una massa compacta i homogènea, ho traiem del foc i ho deixem refedar. A continuació, posem un paper sulfuritzat a la placa del forn, l'untem amb una mica de mantega per tota la superficie, i acte seguit passarem a fer les roses de carbassa.
Omplim la mànega pastissera amb la farsa de carbassa, i amb molt de compte anem fent les rosetes. Quan ja les tenim fetes, les espolsem amb una mica de formatge ratllat pel damunt i les gratinem en el forn, fins que veiem que el formatge és ben rosset.
Seguidament, amb l'ajud de l'espàtula metàlica retirem les roses i les guardem fins el moment de fer-les servir.

1h 10min

Notes

Aquesta recepta, més que un plat, és una guarnició que tant va bé per plats de peix com de carns, ja siguin a la graella, al forn o fregits.
Per cada plat, s'acostumen a posar-hi tres o quatre roses com a guarnició.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se