Arròs a la cassola amb conill, costella de porc i cargols

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Utensilis

Una cassola gran de terrissa.
Una olla fonda mitjana
Una escorredora
Un plat de fusta
Un cassó gran
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva sofregim el conill, la costella de porc, salpebrats, la ceba picolada i el pebrot picolat, a foc moderat.
A part, bullim els cargols amb un brot de romaní, un brot de farigola, dues fulles de llorer, i un polsim de sal. Quan veiem que són cuits, els escorrem i els reservem.
Seguidament afegim a la cassola: dos cullerots de tomàquet fregit, un raig de conyac i un raig de ví ranci, i deixem que vagi reduint.
A part, en un cassó amb un litre i mig d'aigua, fem un brou amb: la branca d'àpi, la ceba i la pastanaga, i ho fem bullir durant una hora, i tot seguit ho mantenim calent damunt la planxa.
A continuació, afegim l'arròs i els pesols, ho remenem una mica i tot seguit afegim unes cullerades de picada i la meitat del brou de verdures.
Tot seguit, corregim de sal i anem remenant l'arròs amb l'ajud d'una espàtula de fusta.
Mentre es va coent l'arròs, si veiem que fa falta una mica de brou, l'hi afegim una mica.
Quan veiem que l'arròs ja és al nostre gust de cuit, el deixarem reposar uns cinc minuts fora del foc, i ja el podrem servir a taula en la mateixa cassola, amb un plat de fusta a sota.

1h

Notes

Els millors cargols per fer aquest arròs, són els de tipus " vinyals ", ( podem comprar-los congelats).


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se