Amanida sandunguera,( estiuenca)
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig meló
- Mitja síndria
- Dos alvocats
- Una safata de tomàquets xerris
- 200 grams de bacallà esqueixat,( dessalat)
- Una llauna de filets d'anxova
- Oli d'oliva
- Vinagre de mòdena
- Un punt de mostassa
- Suc de llimona
- Pebre negre en pols
- 200 grams de formatge fresc en barra
Utensilis
Un batedor de varetes
Un atuell de plàstic gran
Un bol mitjà
Un estri per fer boletes de fruites
Elaboració
Primerament, farem la vinagreta: en un bol, posarem: unes gotes de vinagre de mòdena, un raig de suc de llimona, un punt de mostassa, un polsim de sal i pebre negre en pols. Tot seguit, anem remenant amb el batedor de varetes afegint-hi oli d'oliva, fins que tenim la vinagreta montada al nostre gust, i la reservem.
A continuació, anem fent boletes de meló i les posem en un atuell. Seguidament, pelem els alvocats, els tallem a quadrets menuts i els afegim en el atuell. Tot seguit, fem boletes de síndria i les afegim juntament amb el meló i els alvocats. A continuació afegim el bacallà esqueixat i dessalat, tallat a trossos ben menuts, juntament amb els filets d'anxova tallats a trocets. Tot seguit, afegim els tomàquets xerris tallats per la meitat, juntament amb el formatge fresc tallat a quadrets. Per acabar, ho remenem tot ben remenat, hi afegim la vinagreta, i ho remenem tot plegat, fins que aconseguim tenir una amanida fresca i divertida. Ho posarem una estona a la nevera, fins el moment de servir-ho a taula.
Notes
Aquesta amanida, jo l'anomeno " sandunguera", perquè vol ser una amanida festiva, estiuenca i divertida, ideal per celebrar revetlles i festes d'estiu.
Comparteix aquesta recepta: