Capricis de poma amb pasta de full i crema pastissera

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Un tallapastes de 10 cm. de diametre
Un bufador o pala de cremar
Una mànega pastissea amb un broc llis
Quatre safates de cartró rodones amb blonda ( individuals )
Una safata pel forn
Un full de paper sulfuritzat
Un bol de vidre
Un pinzell
Un cassó mitjà
Una espàtula plana mitjana
Un corró per estirar la pasta
Un corró per punxar la pasta

Elaboració

Primerament, fem la crema pastissera com explico a la meva recepta, i la reservem.
Seguidament, pelem les pomes, les tallem a grills regulars, i les posem a coure a foc baix en un cassó amb un rajolí d'aigua, sucre i una mica de mantega. Quan ho tenim més aviat caramelitzat, ho reservem.
A part, espolsem farina en el marbre de la cuina, estirem la pasta de full i amb l'ajud del talla pastes, fem quatre cercles, els punxem i els pintem amb ou batut. Tot seguit, els enfornem a 180º, fins que la pasta de full és cuita.
A continuació, repartirem els talls de poma caramelitzada amb molt de compte pel damunt de la pasta de full, i amb l'ajud de la mànega, ho cobrirem amb la crema pastissera.
Seguidament, ho espolsarem amb força sucre, i amb l'ajud del bufador ho cremarem, i ja ho podrem treure-ho a taula en les safates de cartró individuals.

1h 10min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se