Panacotta de regalèssia i canyella
Categoria:
Postres i dolços
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 1/2 litre de nata líquida (500ml)
- 1/8 litre de llet (125ml)
- 4 làmines de gelatina
- 3 bastons de regalèssia negre (pega dolça)
- Sucre (al gust)
- Galetes de canyella
6 racions
Elaboració
Aquest postre, d ‘origen italià, vol dir literalment “nata cuita”. La textura recorda a un flam, però amb un intens gust de llet, que podem modificar afegint-hi infinitat d’ingredients.
Com a nosaltres ens agrada molt la regalèssia, ho hem provat i ha quedat molt bo.
En primer lloc posem els fulls de gelatina en remull amb aigua freda. En un cassó infusionem la regalèssia amb la nata i la llet. També hi posem sucre. Pel que fa a la quantitat de sucre, a alguns ens agrada molt dolç o no tant, o sigui que us recomanem que aneu provant i quan tingui el gust que us agradi, ja no hi poseu més sucre.
Per infusionar la regalèssia, talleu-la ben petita. Si no, us costarà un munt que es desfaci.
Quan la regalèssia estigui desfeta, la llet ja portarà uns 10 o 15 minuts a foc molt lent. Hem d’evitar que bulli.
Ara és el moment d’incorporar-hi la gelatina que teníem en remull. Barregem be i reservem.
Hi ha persones que ho posen en flameres i per servir-ho, ho desmotllen i ho presenten com un flam. Nosaltres ho vam posar en recipients de vidre, per menjar des del potet.
Poseu al fons del potet unes galetes de canyella esmicolades. Aboqueu-hi la nata, que ja estarà tèbia. Hi haurà trossets de galeta que pujaran i altres es quedaran al fons del pot. Cap problema. Més bonic.
Poseu-ho a la nevera al menys una hora.
Notes
És molt bo si ho serviu amb galtes de canyella al costat
Etiquetes: Canyella Nata Regalèssia Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3227 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.