Boletes de parmentier amb gambetes
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo i mig de parmentier ( el trobareu a les meves receptes )
- La part blanca de dos porros, picolats
- 500 grams de gambetes petites amb pell, pelades
- Oli d'oliva
- Oli de girasol
- Sis ous batuts
- Pa ratllat
- Sal
- Conyac
Utensilis
Una safata de cartró rectangular, amb blonda
Una paella gran
Un cassó gran
Un atuell rectangular fondo
Una safata plana metal·lica
Una aranya de filferro
Un bol gran de vidre
Un batedor de varetes
Un colador fí
Elaboració
Primerament, farem el parmentier com explico a la meva recepta.
Seguidament, en un cassó gran amb un rajolí d'oli d'oliva, saltarem els porros amb un polsim de sal, i les gambetes pelades. Quan tot plegat és fregit, afegim un rajolí de conyac i ho flamegem.
A continuació, quan és fred, amb l'ajud d'un ganivet, ho picolem tot ben picolat, i ho barregem amb el parmentier que ja tenim fet.
Tot seguit, ho posem en un atuell, i ho tapem amb una mica de paper film, i ho posem a la nevera al menys dues hores abans de fer-les.
Mentrestant, batim els ous en un bol, i posem el pa ratllat en en la safata metal·lica.
En el moment de fer les boletes, anem agafant porcions de la pasta de parmentier i gambetes, i fem com si fosin mandonguilles. Primer les passem per l'ou batut, després pel pa ratllat, i en una paella amb oli de girasól, les anem fregint, fins que són ben dauradetes.
Seguidament, les posem damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli, i ja les podrem posar a la safata de cartró amb blonda, i treure-les a taula.
Comparteix aquesta recepta: