Xampinyons farcits
Podran acompanyar un segon plat o formar part d'un pica-pica
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 12 Xampinyons ben grossos
- Julivert, alls, sal i pebre, nou moscada.
- Farigola, romaní o alfàbrega, fresca
- Oli d'oliva verge extra i/o oli trufat
- Parmesà i pa ratllat
Elaboració
Si les puntes dels peus porten terra, tallar-los. Si cal rentar els bolets, posar-los en abundant aigua freda, tot remenant l'aigua amb força, el menor temps possible. Tallar els peus dels bolets arràn amb la punta del ganivet. Untar els barrets per fora amb oli. Fregir alls i peus picats (Afegir picadet si algun bolet s'ha malmès, o
si no es vol fer servir pa ratllat, posar-hi més bolets per picar). Incorporar herbes matxucades i assaonadors.
Barrejar el cuinat amb el parmesà, el pa ratllat, i l'oli trufat. Omplir els barrets i gratinar. Reservar.
Deu minuts abans de menjar, posar-los sobre el forn.
Comparteix aquesta recepta: