Arròs negra de sípia i marisc
Categoria:
Tipus de plat: Paella
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1/2 Kg d'Arròs
- 1/2 kg de Sípia
- 5 Gambes vermelles tirant a petites
- 5 Escamarlans mitjanets
- 2 Cebes grans
- 4 Tomàquets madurs
- 100 g de Pèsols de conserva casolana
- Oli d'oliva
- 1/4 de litre de brou de peix
- 3 Dents d'all
- Sal
- Pebre negre mòlt
Elaboració
Es renta la sípia, es talla a daus, es salpebra i es fregeix tapada.
Quan està llesta es reserva. Es trosseja la ceba petiteta, els alls no molt petits .
Ratllem el tomàquet. Fregim la ceba i quan comenci a daurar-se, hi posem els alls i la sípia.
Després, hi incorporem els tomàquets madurs i ho fregeix tot junt.
Mentre, es desfà la tinta de la sípia amb una mica d’aigua i es reserva.
Quan està llest es posa el sofregit en una paella i hi afegim l’arròs.
Li donem unes voltes i a continuació , hi afegim el brou de peix i la tinta de la sípia.
Es cou a foc fort durant 8 minuts, més tard posem el foc més baix durant 20-25 minuts.
Rectifiquem de sal i hi afegim una mica de pebre. Quan està a mitja cocció, hi posem les gambes i els escamarlans. Quan li falten uns 5 minuts, hi tirem els pèsols.
Transcorregut aquest temps ho provem i si està fet, es retira del foc i es deixa reposar 5 minuts abans de servir.
Comparteix aquesta recepta: