Peuets i tripa de xai a la catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Una espàtula de fusta
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament en una cassola fonda amb: aigua, sal, un grapat de grans de pebre negre, mitja ceba pelada,i una branca d'api, fiquem els peuets i la tripa de xai a coure fins que tot plegat estgui ben cuit.
Seguidament, tallem la tripa en trossos regulars i ho reservem.
A continuació en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats i el llorer, i tot seguit afegim el sofregit de tomàquet, el vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim una mica del brou de coure els peus i la tripa passat pel colador i deixem que arrenqui a bullir. Tot seguit, afegim tant els peuets com la tripa, i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts.
A part, fem una picada amb: un grapat d'ametlles torrades, un all pelat, força julivert picolat, pa fregit, una mica de brou de coure els peus, i una cullerada de xocolata en pols. Passem la batedora elèctrica i ho afegim a la cassola juntament amb els peuets i la tripa.
A continuació, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que tot el conjunt sigui ben cuit, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se