Galtes de porc estofades amb cava

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit galtes de porc desossades
  • Mitja ampolla de cava "brut nature"
  • Oli
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba picolada
  • Quatre alls aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Quatre patates mitjanes tallades a quadradets
  • Brou natural de pollastre

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim les galtes desossades, salpebrades.
Quan son una mica daurades, afegim: la ceba picolada, els alls aixafats, el llorer, i el sofregit de tomàquet.
Seguidament afegim el cava, deixem coure tot plegat uns dotze minuts, i tot seguit ho cobrim amb el brou, i deixem que cogui tot plegat fins que les galtes estiguin gairebé cuites.
Mentrestant es couen les galtes, pelem les patates, les tallem a quadradets i les fregim en una paella amb oli d'oliva fins que son ben daurades i les reservem damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Quan les galtes ja són cuites, afegim les patates, corregim de sal i ja ho podrem treure a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota, per no cremar la taula.

1h 10min

Notes

Recordeu que el cava, com a beguda carbónica que ës no redueix, peró ajuda a coure les carns i queden més tendres.
Penseu que si les galtes demanem que ens les desossin, sempre anira més bé per coure-les ja siguin: al forn, a la brasa o estofades, doncs triguen menys temps en coures.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2880 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: