Sopa de pagès amb mandonguilles i cigrons
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de carn picada de porc
- Pa remutllat amb llet
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un ou sencer
- Julivet picolat
- Un all ratllat
- Farina
- Oli d'oliva
- Tres litres de brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
- Mitja col petita
- Dues patates mitjanes
- Una botifarra negra de perol
- 200 grams de cigrons cuits
6 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Sis escudelletes de porcellana blanca
Un cullerot per servir
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, fem el brou com explico a la meva recepta, el colem i el fiquem a la cassola on farem la sopa.
A part, en un bol de vidre, fiquem: la carn trixada salpebrada, el pa remutllat, l'all ratllat, el julivert picolat i l'ou sencer.
Tot seguit, remenem la barreja amb les mans, i fem unes mandonguilles de mida petita.
Tot seguit, les passem per farina, les fregim amb oli ben calent, i un cop fregides les reservem en una safata amb paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
Quan el brou ja arrenca el bull, anem afegint-hi els d'ingredients: primer fiquem les patates tallades a quadrets menuts, seguim afegint-hi la col picolada en brunoise menuda, els cigrons, les mandonguilles i la botifarra negra tallada en rodelles.
Quan tot el conjunt és cuit, corregim de sal i ja ho podrem ficar a la sopera, i servir-ho amb les escudelletes.
1h 30min
Etiquetes: La cuina d'hivern Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2979 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.