Olleta borda o de verdures

Categoria:
Recepta per
Típica de: L'Alcoià-Comtat (P. Valencià)
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 nap grandària telèfon mòbil
  • 2 creïlles mitjanes o 1 gran
  • 1 ceba
  • Culleradeta de nyora picada
  • 3 cullerades soperes de tomaca triturada
  • 3 grapats no gaire grans de llentilles "ràpides"
  • 4'5 gots d'aigua
  • Mig pot de mongetes/fesols blanques en conserva (o el seu equivalent en mongetes/fesols seques en remull). També valen les mongetes /fesols morades
  • 3 grapats d'arròs
  • 3 o 4 penques
  • Espinacs o bajoquetes(a conveniència, segons el que tinguem; també es poden posar les dues)

4 racions

Elaboració

1. Posar oli fins a cobrir l'olla
2. Tallar ceba en trossets petits; sofregir en la mateixa olla fins a daurar, amb una mica de sal
3. Mentre, tallar tot la resta: creïlla i nap en daus mitjans, penques, etc.
4. Quan la ceba estiga daurada, tirar la nyora i la tomaca; sofregir tot una miqueta (un minut i mig més o menys)
5. Prèviament tenim calenta l'aigua i la tirem en el sofregit
6. Tirem els grapats de llentilles i la resta de la verdura (l'últim els fesols o els espinacs)
7. Tirem tres pessics abundants de sal (entre pessic i grapat, omplir-se la part dels dits)
8. Tapem l'olla i ho tenim al màxim o quasi (en el meu cas, al 8 sobre 9 de la inducció). Quan puge el "pitorro" o les anelles, baixar a la meitat del foc (en el meu cas, al 4'5 sobre 9) i deixar 18 minuts. Passats aquests 18 minuts, apagar
9. Quan baixe totalment la pressió (el "pitorro", les anelles o el que siga), destapar i tirar l'arròs. Aquest pas convé fer-ho just quan s'haja acabat de baixar, perquè si ho deixem refredar després es pot agarrar (les llentilles i l'arròs tendeixen a anar al fons si no hi ha moviment i s'agarren)
10. Tornar a tapar a foc màxim i quan puge, baixar a la meitat i deixar 5 minuts. Després deixar que baixe tot. Obrir i servir. Millor deixar en el plat 7-8 minuts abans de menjar.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2166 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: