Llengua i tripa de vedella estofades a la Catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un ganivet filetejador
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb aigua, sal, una branca d'api, una fulla de llorer, mitja ceba pelada i un grapat de grans de pebre negre, posem a coure la llengua de vedella a foc mitjà, fins que veiem que ja és cuita, la reservem i la deixem refredar.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet filetejador la pelem, la tallem en rodelles d'un dit de gruix i la reservem.
Tot seguit, agafem la tripa de vedella i amb l'ajud del ganivet filetejador, la tallem en juliana de dos dits d'ample, i la reservem.
A part, amb la batedora elèctrica fem una picada amb: uns crostons de pa fregit, julivert picolat, un grà d'all pelat, i un grapat d'ametlles torrades, amb un got de brou.
Quan la picada ja esta feta, la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, i el llorer.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim els trossos de llengua, els cobrim amb una mica de brou de pollastre, i deixem que cogui a foc baix.
Tot seguit, afegim la tripa de vedella amb un polsim de sal, i deixem que cogui tot junt, fins que tant la llengua com la tripa, estiguin gairebé cuites.
A continuació, afegim la picada, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que estigui tot el conjunt cuit al nostre gust, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

2h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se