Conill estofat amb patates i olives trencades
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un conill i mig de quilo
- 300 grams d'olives verdes trencades
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Quatre alls aixafats
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou casolà de pollastre (el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un got de vi ranci
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Ametlles torrades
- Sis patates de mida mitjana escantonades
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Elaboració
Primerament, en una cassola amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: el conill tallat a trossos regulars salpebrats, el fetge del conill, la ceba picolada, tres alls aixafats, el llorer, i un cullerot de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
Tot seguit, retirem el fetge del conill quan ja és fregit, i el fiquem en el pot de la batedora.
Seguidament, cobrim el conill amb brou de pollastre, ho fiquem a foc baix, i deixem que cogui fins que estigui gairebé cuit.
A continuació, afegim les patates i deixem que s'acabi de coure tot plegat.
A part, fem una picada amb: el fetge del conill fregit, julivert picolat, un all pelat, pa fregit, i un grapat d'ametlles torrades. Fem la picada amb la batedora elèctrica i la fiquem a la cassola, juntament amb les olives trencades, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: