Cua de bou o vedella estofada amb peres caramelitzades
Ingredients
- Sis peres tipus "blanquilla"
- Dues cues de bou o vedella tallades en trossos de dos dits d'ample
- Brou de pollastre casolà
- Farina
- Oli d'oliva
- Vi negre " a dojo"
- Dues branques d'api
- Dues cebes tallades a la brunessa
- Sis alls pelats
- Quatre tomàquets tallats a trossos
- Un grapat de nous pelades
- Tres peres tallades a trossos
- Sal
- Sucre
- Mel
- Vinagre de Mòdena
- Conyac
- Pebre negre en pols
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un atuell de plàstic gran
Un estri per treure el cor a les peres
Una paella gran
Una safata metal·lica plana
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en un atuell fondo posem: els trossos de cua salpebrats, l'api tallat a trossos, les cebes tallades a trossos, els alls aixafats, els tomàquets tallats a trossos, un bon grapat de nous, i les peres tallades a trossos. Ho cobrim amb el vi negre i ho deixem macerar d'un dia per l'altre.
El dia en que farem la recepta, agafem les peres tipus "blanquilla", els hi traiem el cor, les pelem i les tallem a lo llarg en quatre trossos.
Tot seguit, les fiquem en un cassó a foc baix, amb: un dit d'aigua, un polsim de sal i sucre, un raig de conyac, un bon raig de mel, i un raig de vinagre de Mòdena, i deixem que vagin coent-se fins que veiem que ja estan caramel·litzades i les reservem.
Seguidament, traiem els talls de cua, els enfarinem, els fregim en una paella amb oli d'oliva, i un cop fregits els reservem en una safata amb un paper de cuina.
A continuació, en un cassó gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim les verdures escorregudes, i quan ja estan ben sofregides, els afegim una part de vi de la maceració, i quatre cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull.
Quan ja ha bullit tot plegat uns vint minuts, passem la batedora elèctrica, i ho traspassem amb l'ajud del colador xinès a la cassola de terrissa on acabarem de cuinar la recepta.
Fiquem la cassola a foc baix, i quan veiem que arrenca a bullir, afegim els talls de cua, i deixem que vagin coent-se fins que estiguin gairebé cuits.
Corregim de sal, afegim les peres caramel·litzades, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que veiem que la cua ja és cuita, i ja ho podrem servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: