Pit de xai a la Jacetana amb patates
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres pits de xai tallats en trossos de tres dits d'ample
- Sis alls pelats aixafats
- Dues fulles de llorer
- Un pot de pebrots vermells tallats en tires
- Un grapat de grans de pebre negre
- Un got de vi blanc
- Brou casolà de pollastre (el trobareu a les meves receptes)
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Sis patates mitjanes
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre en pols
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
uns estalvis
Una paella gran
Una safata metàl·lica plana amb un paper de cuina
una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, pelem les patates, les tallem en daus i les fregim en una paella amb oli d'oliva.
Quan són fregides, les posem damunt una safata amb un paper de cuina i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els alls aixafats, el llorer, les tires de pebrot vermell i un grapat de pebre negre en gra.
Quan tot plegat ja és ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, afegim quatre cullerots de brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull a foc baix, i tot seguit posem els trossos de pit de xai salpebrats, i deixem que coguin a foc baix fins que estiguin gairebé cuits.
Corregim de sal, afegim les patates fregides a daus, i deixem que s'acabi de coure tot plegat dotze minuts més i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: