Verats al forn gratinats amb allioli
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Allioli fet a ma (el trobareu a les meves receptes)
- Patates a lo pobre per quatre racions (les trobareu a les meves receptes)
- Quatre verats de mida grossa (350 grams aproximadament)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi blanc
Utensilis
Una safata metàl·lica plana gran
Quatre plats grans de porcellana blanca
Dues espàtules metàl·liques planes amples
Una safata fonda refractària per anar al forn
Un morter amb la seva ma
Elaboració
Primerament, netegem i filetegem els verats i els fiquem en una safata plana, salpebrats amb un raig de vi blanc i un rajolí d'oli d'oliva, i els fiquem a blanquejar en el forn a 180º, uns cinc minuts, i els reservem.
A part, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop fetes les reservem.
Seguidament, fem l'allioli a ma com explico a la meva recepta i el reservem.
A continuació, a la safata plana per anar al forn, fem quatre llits amb les patates a lo pobre,i al damunt fiquem dos verats blanquejats,amb la pell a sota, els cobrim amb una capa fina d'allioli, i els enfornem a 180º, fins que veiem que l'allioli ja és daurat, i ja els podrem ficar en el plat.
Ja per acabar la recepta, amb l'ajud de les dues espàtules planes, amb molt de compte agafem cada un dels llits de patates amb els verats per la part de sota, els fiquem cadascun en el seu plat, i ja els podrem servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: