Compota de prèssecs
Categoria:
Tipus de plat: Confitures
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre quilos de prèssecs (si poden ser de vinya millor)
- 100 grams de sucre
- Aigua
- Mitja branca de canyella
- Un raig de suc de llimona
Utensilis
Un atuell amb tapa per guardar la compota
Una cassola metàl·lica fonda
Una espátula de fusta
Elaboració
Primerament, pelem els prèssecs, els tallem a trossos regulars, i els fiquem a la cassola fonda juntament amb un dit d'aigua, un raig de llimona, la canyella, i cent grams de sucre. Tot seguit, deixem que vagi coent-se a foc baix, fins que gairebé veiem que els prèssecs es desfan.
A continuació, els retirem del foc, deixem que es refredin una mica. i ja podem guardar la compota en l'atuell amb tapa a la nevera, fins que la necessitem fer servir.
Notes
Aquesta compota, és molt adient per guarnicions i acompanyaments de receptes sobretot a la graella o a la planxa.
Comparteix aquesta recepta: