Flams d'espinacs

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quilo d'espinacs congelats
  • Una ceba tendra picolada
  • Sal
  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Mig litre de nata líquida per muntar
  • Nou moscada en pols
  • Mantega

7 racions

Utensilis

Set flameres metal·liques
Una safata fonda per fer el bany maria
Una batedora elèctrica
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, fiquem a coure els espinacs, uns set minuts, i un cop cuits, els escorrem i els reservem.
Seguidament, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba fins que ja és transparent, afegim els espinacs, la nata líquida, un polsim de sal, un polsim de nou moscada, i passem la batedora elèctrica.
Tot seguit, untem amb mantega les flameres, les omplim fins a tres quartes parts amb la barreja d'espinacs, i les fiquem a la safata fonda per anar al forn.
Seguidament, omplim la safata amb aigua fins a la meitat de les flameres, i ho enfornem a 180º,uns vint minuts, fins que clavem un escuradents i sur net.
Si cal una mica més de cocció, no hi ha cap problema.
Els deixem refredar, i ja els tindrem llestos per fer-los servir.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, pot servir tant com un primer plat, com una garnició.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2265 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: