Flams d'espinacs
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo d'espinacs congelats
- Una ceba tendra picolada
- Sal
- Aigua
- Oli d'oliva
- Mig litre de nata líquida per muntar
- Nou moscada en pols
- Mantega
7 racions
Utensilis
Set flameres metal·liques
Una safata fonda per fer el bany maria
Una batedora elèctrica
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, fiquem a coure els espinacs, uns set minuts, i un cop cuits, els escorrem i els reservem.
Seguidament, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba fins que ja és transparent, afegim els espinacs, la nata líquida, un polsim de sal, un polsim de nou moscada, i passem la batedora elèctrica.
Tot seguit, untem amb mantega les flameres, les omplim fins a tres quartes parts amb la barreja d'espinacs, i les fiquem a la safata fonda per anar al forn.
Seguidament, omplim la safata amb aigua fins a la meitat de les flameres, i ho enfornem a 180º,uns vint minuts, fins que clavem un escuradents i sur net.
Si cal una mica més de cocció, no hi ha cap problema.
Els deixem refredar, i ja els tindrem llestos per fer-los servir.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, pot servir tant com un primer plat, com una garnició.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina de les guarnicions Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2265 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.