Peres caramel·litzades
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu peres del tipus "blanquilla"
- Sucre
- Sal
- Mel
- Vinagre de Mòdena
- Aigua
10 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un tàper amb tapa
Un pelador de patates
Un estri per treure el cor de les fuites
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, pelem les peres i els hi traiem el cor.
Seguidament, les tallem en quatre trossos a lo llarg i les fiquem en el cassó amb: un dit d'aigua, un polsim de sal i sucre, un bon raig de mel, i un raig de vinagre de Mòdena.
Seguidament, posem el foc baix i deixem que vagi coent-se tot remenant amb l'espàtula de fusta, fins que veiem que ja estan caramel·litzades, i ja les tenim a punt per fer-les servir quan les necessitem.
45min
Notes
Aquesta recepta, més que un plat és una guarnició per qualsevol tipus de plat.
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina de les guarnicions Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2169 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.