Codonyat

Ingredients

  • 1 - 2 kg de codony
  • 1 - 2 kg de sucre

Elaboració

Rentar be els codonys i cobrir amb aigua en una olla. Posar-la a foc fort i quan arrenqui el bull deixar a foc mig uns 50 minuts (depèn de la mida dels codonys es necessitarà més o menys temps). Para saber si estan fets, punxar amb un escuradents i si els traspassa fàcilment, es que ja estan.
Quan estiguin fets, treure’ls del aigua i escórrer be. Deixar que es refredin i pelar-los. Treure el cor i tallar els codonys a trossos. Amb la minipimer fer un puré amb els trossos (o passar-los per el pasa-purés). En aquest punt, pesar el puré de codony i afegir-hi la mateixa quantitat de sucre. Possar el puré de codony i sucre en una olla alta i posar a foc suau durant uns 50 - 60 minuts (depen de la potencia del foc, la quantitat, lo madurs que estiguin els codonys ...). Removeu de tant en tant amb una cullera de fusta per que no s’enganxi el sucre al fons de la cassola.
Se sap que ja està fet quan la cullera es queda sola en vertical si la deixes en el centre.
Sucar una mica de paper de cuina amb oli de gira-sol y pinzellar el motllo (van ideals els de alumini de un sol ús i ficar el codony cuit dintre. Tapar amb paper parafinat i deixar a la nevera un mínim de 24 hores abans de menjar.

2h


Recepta de cuina de Codonyat

Codonyat amb formatge fresc es una combinació totalment guanyadora

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2847 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: