Conill farcit de bolets, orellanes i codonyat

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 conill desossat.
  • Un grapat de bolets secs.
  • 100gr d’orellanes.
  • 1 tros de codonyat,
  • 1 ceba.
  • 1 litre d’aigua.
  • Oli d’oliva.
  • Maizena.

4 racions

Elaboració

La nit abans poseu les orellanes i els bolets secs en remull, per separat.
L’aigua de remullar els bolets l’haureu de reservar, servirà per fer el suc.
Col•loqueu el conill desossat sobre un superfície plana, retalleu les puntes de les cames i feu servir els trossos per cobrir la part de les costelles on la carn és molt prima, aprofiteu també per tapar algun forat que s’hagi pogut fer al desossar.
Salpebreu bastant, penseu que els ingredients del farcit són dolços i quedaria molt insuls.
Al centre del conill esteneu els bolets escorreguts, 4 o 5 orellanes tallades a trossos i unes tires de un dit de gruix de codonyat.
Enrotlleu sobre si mateix i lligueu amb fil de cuina, no patiu si el primer cop no queda gaire bé, no afecta al gust del plat i mica en mica es va agafant pràctica.
Peleu i talleu la ceba i poseu-la a la cassola amb oli d’oliva, si us han quedat bolets també els podeu afegir.
Quan sigui ben rossa afegiu el conill i marqueu-lo bé, que quedi daurat per totes les cares.
Afegiu el suc de remullar els bolets (aprox. ½ litre) i deixeu coure a foc mig durant 1 hora.
Retireu el conill i deixeu refredar abans de tallar, si el talleu calent se us desfaran els talls.
Passeu el suc de coure el conill pel col•lador xinés un parell de vegades fins que quedi ben net, torneu a posar a la cassola i feu bullir fins reduir a 2/3 parts, si cal el podeu espessir amb una mica de Maizena.
Rectifiqueu de sal.
Deslligueu i talleu el conill a medallons de uns 2 dits de gruix, col•loqueu a la cassola amb el suc, afegiu la resta d’orellanes i feu coure durant una ½ hora.
Serviu calent, acompanyat de pa blanc tendre o d’una mica cuscús, el suc s’ho val.

Notes

Encara que sembli mentida la part més difícil de la recepta ha estat convèncer al carnisser per que ens desosses un conill, Nosaltres no sabríem ni per on començar. Si aconseguiu això la resta no us ha de fer cap por.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2239 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: