Suquet mariner de gall de sant Pere amb musclos i cloïsses

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica marinera
Uns estalvis
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Un colador
Un morter amb la seva ma

Elaboració

Primerament, en un morter amb un polsim de sal, aixafem un all pelat, afegim un polsim de julivert picolat, i tot seguit anem remenant com si féssim un allioli tot anant afegint oli d'oliva fins aconseguir tenir uns tres dits d'allioli negat, i ho reservem. Tot seguit, netegem el gall de sant Pere l'escatem, tallem les espines exteriors, el tallem en trossos d'uns tres dits d'ample, els salpebrem i els reservem.
A part, pelem les patates, les casquem en trossos regulars, i les guardem en un bol cobertes d'aigua.
A continuació, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim tant els musclos com les cloïsses, i quan són obertes, les traiem, colem el suc amb un colador, i quan ja estan fredes i els musclos també, els retirem mitja clova i ho reservem.
Seguidament, en la cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, fregim : els porros picolats, una fulla de llorer, i quan ja són ben fregits, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim el brou d'obrir els musclos, i tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui a bullir.
Tot seguit, afegim les patates cascades, un polsim de colorant de l'arròs, els talls de gall, l'allioli negat, els musclos i les cloïsses, i deixarem que cogui tot plegat uns dotze minuts, ho corregim de sal, i a foc baix, ho deixarem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se