Estofat de xai i cansalada de papada amb peres agredolçes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de tacs de carn de xai de la part de la cuixa
  • Quatre talls de cansalada de papada tallats a dos dits de gruix
  • Cinc peres tipus Conferencia
  • Dues cebes tendres
  • Quatre alls aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Oli d'oliva
  • Vi ranci
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Brou casolà de pollastre (el trobareu a les meves receptes)
  • Sucre
  • Mel
  • Vinagre de Mòdena
  • Sal
  • Pebre negre en pols

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un estri per treure el cor de les peres

Elaboració

Primerament en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els tacs de xai salpebrats juntament amb la cansalada tallada en tacs gruixuts i: les cebes picolades, els alls aixafats i dues fulles de llorer.
Quan tot plegat està ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim quatre cullerots de brou de pollastre que cobreixi la carn, posem el foc baix, i deixem que arrenqui el bull fins que la carn estigui cuita.
A part, en un cassó amb un dit d'aigua, sal i sucre, fiquem les peres pelades, els hi traiem el cor i les tallem en quatre trossos a lo llarg, i deixem que coguin a foc baix.
Quan veiem que les peres comencen a estar toves, afegim: un raig de vinagre de Mòdena i un raig de mel i deixem que s'acabin de coure, i les reservem.
A continuació, afegim les peres a la cassola amb l'estofat, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més i ja ho podrem servir-ho a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1316 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: