Potatge de fideus gruixuts amb bacallà

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Un cassó gran
Un colador
Un bol de vidre gran
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Un a sopera gran de porcellana

Elaboració

Primerament, en un cassó gran, amb aigua i sal, bullim els fideus gruixuts fins que estiguin cuits al "dente", i un cop cuits, els reservem en un bol de vidre coberts amb el seu brou.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, una fulla de llorer, dos alls aixafats, i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat, ja està ben fregit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, afegim el fumet de peix amb un polsim de colorant, i deixem que arrenqui a bullir.
A part, amb una batedora elèctrica fem una picada amb: un all pelat, pa fregir, un grapat d'ametlles torrades, i un polsim de julivert picolat, i un cop feta, l'afegim a la cassola del fumet i deixem que segueixi bullint.
Tot seguit, afegim a la cassola els fideus escorreguts i el bacallà esmicolat, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que veiem que tot el conjunt ja és cuit, i ja ho podrem ficar a la sopera de porcellana, i servir-ho a taula.

1h 30min

Notes

Si veiem que quedem curts de fideus, sempre en podem afegir.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se