Puré de patata amb arengada fregida
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Puré
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de patates
- Quatre arengades de "casco"
- Oli d'oliva
- Nata líquida
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Nou moscada en pols
4 racions
Utensilis
Una premsadora (passapurés)
Quatre plats plans grans
Una paella gran
Unes pinces del forn
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Un a cassola fonda metàl·lica
Una mànega pastissera amb un broc rissat
Un estri per escatar peix
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, coem les patates fins que estan cuites, les pelem i les passem per la premsadora al cassó on acabarem de fer el puré.
Seguidament, en el cassó a foc baix,anem remenant amb el batedor de varetes, afegim un raig de nata líquida, un polsim de sal, pebre negre en pols, i un polsim de nou moscada, i deixem que cogui uns deu minuts, i ho retirem.
Un cop ja és una mica fred, ho fiquem a la mànega pastissera amb el broc rissat, i en el centre del plat fem una rodona de la mida d'una ensaïmada petita, i ho reservem.
A part, netegem les arengades, els hi tallem el cap, les escatem i les netegem per dintre.
Tot seguit, les fregim en una paella amb força oli d'oliva, i quan ja són fregides, en fiquem una al damunt de cada puré de patata, ho reguem amb una mica de l'oli de fregir les arengades, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina de Quaresma La cuina de les arengades Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1759 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.