Parmentier de patata amb bacallà gratinat amb allioli
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Parmentier de patata (el trobareu a les meves receptes)
- 800 grams de bacallà esqueixat dessalat
- Dues cebes tendres picolades
- Sal
- Oli d'oliva
- Un all pelat
- Dos rovells d'ou
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Unes pinces pel forn
Un a paella gran
Un morter amb la seva ma
Una espàtula metàl·lica plana
Elaboració
Primerament, fem el parmentier de patata com explico a la meva recepta, i un cop fet el reservem.
A part,en un morter amb un polsim de sal, aixafem un all pelat fins que estigui fet una pasta, afegim dos rovells d'ou, i amb la ma de morter anem remenant en cercle, tot afegint oli d'oliva poc a poc, fins que tinguem mig morter d'allioli fet, i el reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les cebes picolades, i quan ja estan daurades, afegim el bacallà esmicolat, ho saltem tot plegat cinc minuts, i ho reservem.
A continuació, fem una capa de parmentier en el fons de cada cassoleta, tot seguit afegim una capa del bacallà saltat amb la ceba, i per acabar ho cobrim amb un altre capa de parmentier, afegim una capa fina d'allioli, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que l'allioli estigui daurat, i amb les pinces del forn, fiquem cada cassoleta en el seu plat, amb un tovalló de paper a sota, i ja ho podem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina de quaresma Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1754 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.