Amanida d'escarola amb bacallà, favetes i gambes amb vinagreta de verduretes
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Una escarola grossa
- Vinagreta de verduretes (la trobareu a les meves receptes)
- 400 grams de faves petites congelades
- 400 grams de gambes pelades de mida gran congelades
- 500 grams de bacallà dessalat esqueixat
- 200 grams d'olives arbequines
5 racions
Utensilis
Un bol de vidre gran
Una safata rectangular de porcellana gran
Dos cassons grans
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Primerament, netegem l'escarola, la tallem en trossos menuts i la posem en el bol de vidre gran.
Seguidament, agafem el bacallà dessalat i l'esmicolem ben esmicolat, i l'afegim en el bol de l'escarola.
A continuació, en un cassó amb aigua i sal, coem les favetes fins que estiguin al "dente", i un cop cuites les escorrem, les refredem amb aigua freda, i les afegim en el bol de vidre.
Tot seguit, en un bol amb aigua i un polsim de sal, escaldem uns cinc minuts les gambes, i tot seguit les refredem amb aigua, les escorrem i les afegim en el bol de vidre.
A part, fem la vinagreta de verduretes com explico a la meva recepta, i un cop feta, la posem en el bol de vidre juntament amb els altres ingredients, afegim les olives arbequines, ho remenem tot ben remenat, i seguidament, ho repartim en la safata de porcellana, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de quaresma
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2058 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.