Cassoleta marinera de mussola (caçó) amb mongetes del ganxet
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze talls de mussola d'un dit de gruix
- 400 grams de mongetes del ganxet cuites
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Sal
- Una fulla de llorer
- Farina
- Pebre negre en pols
- Una ceba picolada
- Dos alls pelats sense el cor
- Julivert picolat
- Vi blanc
Utensilis
Una cassola marinera metàl·lica gran
Uns estalvis
Un morter amb la seva ma
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en un morter aixafem dos alls pelats amb un polsim de sal i julivert picolat, fins que estigui fets una pasta, i tot seguit anem afegint-hi oli a poc a poc, tot remenant amb la ma de morter, com si féssim un allioli, i quan ja tenim una quantitat de tres dits, el reservem.
Seguidament, salpebrem els talls de mussola, els enfarinem i els fregim en una paella amb oli d'oliva dos minuts per cada cara, i els reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, i quan ja està ben fregida, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, una fulla de llorer i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull, uns vint minuts, i tot seguit afegim els talls de mussola, les mongetes i tres cullerades de l'allioli negat, i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts més, corregim de sal i deixem reposar amb el foc apagat uns cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula am la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: