Colomins rostits amb cebetes i bolets
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre colomins de mida mitjana
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams aproximadament
- 200 grams de cebetes de platillo
- Llard de porc
- Oli d'oliva
- Sal
- Sucre
- Vinagre de Mòdena
- Vi negre
- Mel
- Pebre negre en pols
- Vi Ranci
- Conyac
- Quatre alls aixafats amb pell
- Una fulla de llorer
- Dues cebes tendres picolades
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
Utensilis
Una cassola de terrissa gran amb tapa
Uns estalvis
Una paella gran
una paella mitjana
Un bufador
Elaboració
Primerament, escorrem els bolets i els saltem salpebrats en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fins que hagin deixat anar la seva aigua, i els reservem. Tot seguit, en una paella amb: un bon raig d'oli d'oliva, sal, sucre, un bon raig de mel, un raig de vinagre de Mòdena i un raig de vi negre, posem les cebetes de platillo pelades a foc baix, i deixem que vagin coent-se fins que veiem que ja estan caramel·litzades i cuites, i les reservem.
A continuació, netegem els colomins amb el bufador per si tenen plomes,els tallem en dues meitats cadascun, els tallem el coll, els salpebrem i els posem a la cassola amb una mica de llard i un raig d'oli d'oliva, juntament amb: una fulla de llorer, els alls aixafats, i les cebes picolades, a foc fort, i quan ja estan ben sofregits, abaixem el foc i hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim brou de pollastre que cobreixi els colomins, tapem la cassola i deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que els colomins estiguin gairebé cuits, i tot seguit hi afegim els bolets i les cebetes, i amb la cassola destapada deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que tot el conjunt ja està cuit, i ja ho podrem servir a taula amb la cassola de terrissa amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: