Fons d'au
Categoria:
Altres
Recepta per forn
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dues carcasses de gallina
- Dues guatlles
- Quatre alls amb pell
- Un grapat de grans de pebre negre
- Dues cebes tallades a juliana
- Una branca d'api
- Dos porros
- Dues pastanagues
- Quatre tomàquets vermells
- Una branca de romaní
- Una branca de farigola
- Oli d'oliva
- Vi negre
- Una ceba pelada tallada en rodanxes
20 racions
Utensilis
Una safata metàl·lica fonda
Una cassola metàl·lica fonda
Un colador xinès
Unes pinces pel forn
Una espàtula metàl·lica plana
Un colador fi
Un atuell de plàstic fondo amb tapa
Elaboració
En una safata fonda per anar al forn, posem un bon raig d'oli d'oliva, i tot seguit hi afegim: la carcassa de gallina tallada a trossos regulars, dues guatlles tallades a trossos, uns grapat de grans de pebre negre, una branca de romaní i una de farigola juntament amb la branca d'api i les patanagues tallades a trossos, i ho enfornem a 180º, fins que estigui tot ben torrat.
A part, damunt de la planxa ben calenta, posem les rodanxes de ceba,i les anem tombant fins que gairebé estiguin cremades, i les afegim a la safata del forn, juntament amb la resta d'ingredients.
Quan tot plegat ja esta ben torrat, ho popsem a la cassola fonda i ho reservem.
Seguidament, posem la safata del forn dam unt el foc, hi afegim un got de vi negre i deixem que netegi tot el fons de la safata i seguidament, hi afegim tres dits d'aigua mineral, i quan ja arrenqui el bull, ho afegim a la cassola i hi afegim més aigua fins arribar fins a l'altura de les nanses, i fem que arrenqui el bull amb el foc al màxim al menys una hora.
Passat aquest temps, ho colem i ho fiquem a la cassola fonda hon acabarem de fer la resta del fons.
Un cop hem posat el fons colat a la cassola, posem el foc a mitja potencia, i deixem que redueixi fins a la meitat del volum.
Ja per acabar, deixem que refredi, i ja el podrem posar en un atuell amb tapa, i un cop fred del tot, el podrem guardar a la nevera fins el moment en que el necessitem.
2h 30min
Notes
Aquesta recepta és un fons molt adient per preparar tot tipus de plats on hi participin tot tipus d'aviram.
Si volem, també podem guardar el fons d'au en atuells petits amb tapa en el congelador.
Etiquetes: La cuinma dels fondos d'au Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1544 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.