Espineta amb cargolins

Categoria:
Típica de: Espanya → Tarragona
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per fer la picada:

4 racions

Elaboració

Poseu a dessalar l'espineta amb aigua durant 24 hores.
Netegeu els cargolins, bulliu-los i reserveu-los.
A part, emboliqueu el safrà en un paper d'alumini, passeu-lo un parell de cops per una flama per torrar-lo una mica i prepareu la picada amb el safrà, les ametlles, els alls, el julivert, el pa fregit i el vi ranci.
En una cassola amb una mica d'oli, sofregiu-hi la ceba picada, afegiu-hi el tomàquet triturat i un cop cuit el sofregit, poseu-hi les patates tallades a daus, doneu-hi unes voltes, tireu-hi l'aigua i quan arrenqui el bull, afegiu-hi l'espineta, els cargolins i la picada.
Remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i passats 3 o 4 minuts, ja ho podreu servir.

Notes

L`espineta es els ganyims o part prima de la carn de la tonyina salada. Aquest guisat d'origen mariner, es pot degustar principalment en la major celebració de la ciutat de Tarragona, les festes de Santa Tecla, que formen part de les Festes d'interès turístic nacional (Espanya), i que se celebren a finals de setembre, i durant tot l'any en alguns restaurants de cuina tradicional catalana


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se