Cargols dolços i picants
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 i 1/4 kg de Cargols
- 1 Ceba
- 3 grans d`all
- 2 Tomàquets madurs
- 1 Bitxo
- 100 g de Cansalada tallada a daus
- 100 g de Salsitxa tallada petita
- Un Tall de pernil
- 1 got de Moscatell
- Oli
- Sal
- Aigua
- Per fer la picada: Julivert i 1 grapat d`avellanes
Elaboració
Feu bullir els cargols com de costum.
En una cassola sofregiu la cansalada, el pernil i les salsitxes, i retireu-ho.
En el mateix oli hi feu un sofregit amb la ceba, l’all, el tomàquet i el bitxo.
Quan estigui ben fet hi afegiu una cullerada de farina, ho remeneu, ho deixeu coure uns instants i hi afegiu el moscatell.
Mulleu-ho amb l’aigua de bullir els cargols.
Afegiu-hi els cargols i deixeu-ho coure uns 15 minuts més.
A mitja cocció afegiu-hi la picada i la carn.
Notes
S’hi pot posar conill, en comptes de la cansalada i la salsitxa.
Es poden fer sense la carn de porc.
S’hi pot afegir un raig d’anís al final de la cocció.
Es pot lligar amb pa ratllat, pa fregit o galetes, en lloc de farina.
Es pot afegir safrà a la picada.
Es pot afegir xocolata a la picada.
Etiquetes: Cargols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2060 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.