Cargols dolços i picants

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 i 1/4 kg de Cargols
  • 1 Ceba
  • 3 grans d`all
  • 2 Tomàquets madurs
  • 1 Bitxo
  • 100 g de Cansalada tallada a daus
  • 100 g de Salsitxa tallada petita
  • Un Tall de pernil
  • 1 got de Moscatell
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • Per fer la picada: Julivert i 1 grapat d`avellanes

Elaboració

Feu bullir els cargols com de costum.
En una cassola sofregiu la cansalada, el pernil i les salsitxes, i retireu-ho.
En el mateix oli hi feu un sofregit amb la ceba, l’all, el tomàquet i el bitxo.
Quan estigui ben fet hi afegiu una cullerada de farina, ho remeneu, ho deixeu coure uns instants i hi afegiu el moscatell.
Mulleu-ho amb l’aigua de bullir els cargols.
Afegiu-hi els cargols i deixeu-ho coure uns 15 minuts més.
A mitja cocció afegiu-hi la picada i la carn.

Notes

S’hi pot posar conill, en comptes de la cansalada i la salsitxa.
Es poden fer sense la carn de porc.
S’hi pot afegir un raig d’anís al final de la cocció.
Es pot lligar amb pa ratllat, pa fregit o galetes, en lloc de farina.
Es pot afegir safrà a la picada.
Es pot afegir xocolata a la picada.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2060 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
una altra recepta per en Jordi, que la gaudeixis. !!! Joan.C

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: