Espineta amb cargolins

Categoria:
Típica de: Espanya → Tarragona
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Uns trossos d`spineta
  • 900 de cargolins
  • 2 cebes tallades finíssimes
  • 3 tomàquets madurs ratllats
  • 1/2 kg de patates tallades a trossos mitjans
  • Oli
  • Sal
  • Aigua

Per fer la picada:

  • 1 grapat d`ametlles
  • 2 grans d`all
  • Pa fregit
  • Vi ranci
  • Brins de safrà
  • Julivert

4 racions

Elaboració

Poseu a dessalar l'espineta amb aigua durant 24 hores.
Netegeu els cargolins, bulliu-los i reserveu-los.
A part, emboliqueu el safrà en un paper d'alumini, passeu-lo un parell de cops per una flama per torrar-lo una mica i prepareu la picada amb el safrà, les ametlles, els alls, el julivert, el pa fregit i el vi ranci.
En una cassola amb una mica d'oli, sofregiu-hi la ceba picada, afegiu-hi el tomàquet triturat i un cop cuit el sofregit, poseu-hi les patates tallades a daus, doneu-hi unes voltes, tireu-hi l'aigua i quan arrenqui el bull, afegiu-hi l'espineta, els cargolins i la picada.
Remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i passats 3 o 4 minuts, ja ho podreu servir.

Notes

L`espineta es els ganyims o part prima de la carn de la tonyina salada. Aquest guisat d'origen mariner, es pot degustar principalment en la major celebració de la ciutat de Tarragona, les festes de Santa Tecla, que formen part de les Festes d'interès turístic nacional (Espanya), i que se celebren a finals de setembre, i durant tot l'any en alguns restaurants de cuina tradicional catalana


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3754 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Recepta dedicada al company Jordi, perquè gaudeixi d'aquest plat

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: