Pastis Tatin
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 16 pomes tipus golden
- Mantega
- Gelatina de poma
- Sucre
- Pasta de full
- Caramel líquid
Elaboració
Agafem un motlle ample desemmotlla-ble, i cobrim el fons amb el caramel líquid.
Seguidament, agafem les pomes, les pelem, els hi traiem el cor, i les tallem en quatre trossos. Les anem posant dretes cobrint tot el motlle, ben juntes i apretades.
Seguidament, untem les pomes amb mantega i sucre, i ho tapem amb la pasta de full, tot arrugant-la per les voreres.
Ho posem a coure en el forn a 180º, uns 75 minuts, i ja ho podrem treure amb compte de no cremar-nos. Ho desemmotllem en una safata rodona, ho anem pentinant amb l'ajud d'una espàtula, seguidament, ho pintem amb la gelatina de poma calenta, i ja tenim el pastis tatin llest per servir a taula.
Notes
En el moment de coure el pastis, pot regalimar el sucre, per això és convenient posar a sota el pastis, un safata forrada amb paper d'alumini, per no embrutar el forn.
Comparteix aquesta recepta: